Po przeglądzie. Z obsługi jestem zadowolony. Zmieniłem na stałe okresy co 15 tys. Zniżki nadal honorowane Wrzucę skan listy czynności serwisowych i faktury jak wrócę do Warszawy.
[INFO] Auto - Blak; Warszawa, ul. Farbiarska 25a
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez hotrainPo przeglądzie. Z obsługi jestem zadowolony. Zmieniłem na stałe okresy co 15 tys. Zniżki nadal honorowane Wrzucę skan listy czynności serwisowych i faktury jak wrócę do Warszawy.
czemu zmieniłeś okres serwisowania?
Z tego co wiem, teraz też mam u siebie co 15 kkm, ale tym sposobem co 5-6 miesięcy będę na serwisie, a olej z tego co mi powiedzieli w ASO Auto-Wimar do mojej O2 leją Castrol SLX LongLife, więc nie bardzo ogarniam tą politykę ;-( Wcześniej miałem OPLA, tam przeglądy co 30kkm - czyli u mnie co ok. rok. olej też longlife i zero problemów. A Skody nie kumam: po co lać longlife jak i tak wymiana co 15 kkm? Nie bardzo mi się usmiecha wydawać 550 pln dwa razy w roku (cena z Auto Blak z olejem Shella) na bezsensowną wymianę. O różnych olejach nie wspominając ;-(
Komentarz
-
-
MeFFisto, zmieniłem bo w moim przypadku tak będzie (wg mojej opinii) lepiej, nie chcę wymieniać oleju co 30kkm.
To, że zalewa się LL nie ma znaczenia przy wymianie co 15kkm jeśli olej spełnia normę, ważna jest norma VW dla danego silnika, nie wiem jaki masz silnik i co ile powinieneś mieć wymianę. Jest odpowiedni temat o olejach na forum.
Poza tym olej nie zawsze trzeba wymieniać w ASO, więc 550 za olej i wymianę to za dużo IMO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NematodeNo pytam tak, bo wiadomo nie po to jest gwarancja, żeby stracić ją zaraz bo w ASO wszystkiego się czepiają. Z motoryzacją mam małe doświadczenie bo jakieś 12 lat, ale powiem szczerze, że przeżyłem z 7 miechaników lekko i praktycznie zawsze byłem niezadowolony. Teraz jak mam nowe auto po prostu chciałbym znaleźć warsztat, któremu będę mógł zaufać i w którym ludzie wiedzą co robią. A jeśli nie znają np przyczyny jakiejś usterki to powiedzą uczciwie "Coś jest nie tak, ale niestety nie możemy zdiagnozować problemu". Jednym słowem chciałbym zostawiać auto w uczciwym warsztacie.Victor
Komentarz
-
-
ja również byłem dzisiaj dostałem zniżkę na serwis i czesci 10% i 12%
za wymanę oleju filtrów powietrza, kabinowego i oleju ze swoim olejem oraz wymienili mi kostkę przy sprzegle ktora dziwnie stukała 430zł.
Jestem zadowolony miła obsługa, nie wciskaja kitu,pytaja co dokładnie chce zeby zrobili, spyskiwacz uzupełnić NIE ok nie bedziemy, umyć Nie ok, nie bedziemy. Polecam!Victor
Komentarz
-
-
Ja niestety nie jestem całkiem zadowolony, ale do rzeczy.
Do serwisu przyjechałem z własnymi gratami (olej, filtry, hak) według misiekwro^
kompletny. Auto wjechało około 7:30 do serwisu, odebrać miałem najpóźniej o 15.
Po telefonie około 11 okazało się że będzie problem z zamontowaniem haka, gdyż niestety ASO nie posiada schematu instalacji !!! :!: Co śmieszniejsze podczas przyjmowania auta pytałem czy montowali wcześniej haki w O2 i oczywiście usłyszałem, że jak najbardziej tak minimum kilkukrotnie :idea: – ale ciekawe w jaki sposób skoro nie posiadali schematu :?: :?: :?:
Całe szczęście kolega misiekwro^ podesłał mi go w kilka minut, szkoda tylko że dopiero po czterech godzinach dowiedziałem się że go nie mają :shock:
Co do Pana Adriana, to również nieco dziwne zachowanie ponieważ poziom oleju pozostawił poniżej minimum, co zobaczyłem dopiero pod domem.
Prawdą jest to że do warsztatu przywiozłem jedynie 4 litry oleju, ale umówiłem się na dolewkę z zasobów serwisu – tutaj może zawiodła komunikacja :?:
U mnie również nie była konieczna wymiana napinacza, aktualizacji wymagał sterownik multikiery. Fotele są również w dobrej kondycji
Ostatecznie samochód odebrałem dopiero o 19 więc trochę długo to trwało.
Co do zniżek również dostałem 10% więc OK.
Cała usługa kosztowała około 645 zł.
Komentarz
-
-
30 tys. km więc przegląd nr 2. Olej mój i filtr powietrza mój. Wymiana płynów, czyszczenie przedniego układu hamulcowego, regulacja montażu pokrywy bagażnika.
Robocizna 316,60 PLN.
Części (filtry: oleju, paliwa, przeciwpyłkowy węglowy, korek spustu, uszczelka) 238,97 PLN.
Auto umyte i wysprzątane. Zadowolenie - jest
Komentarz
-
-
Ja rowniez bylem z Citigo zony na przegladzie po roku uzytkowania. Wymieniony olej, filtr oleju, wykonany standardowy przeglad, sprawdzone sprzeglo (profilaktycznie, bo w citigo sa przypadki ze cos tam sie z nim dzialo), auto umyte.
Cena: ~340zl.
Zadowolenie jest! Podejscie do klienta super, znizki OCP przyznane, cena najlepsza w Wawie z ASO - takze polecam!
Za miesiac jade z Octavia na przeglad okresowy w ktorej jest wiecej rzeczy do zrobienia, takze zobaczymy jak wtedy pojdzie :wink:
Komentarz
-
-
ruwado, odpisze tutaj zeby nie dzielic odp na dwa watki.
Wizyta wykonana zgodnie z umowiony terminem, dostalem auto zastepcze na czas przegladu (o ktore wczesniej prosilem). Wizyta zawierala standardowy przeglad + dwie rzeczy ktore zglosilem + wymiane wycieraczek przednich. Wszystko zrobili oprocz wycieraczek o ktorych zapomnieli i dopiero przy odbiorze musialem sie upomniec.
Poza tym OK. Maja spory ruch wiec tez nie ma sie co spodziewac ze odpisza na maila w 5min, zawsze odbiora tel itp, ale ogolnie nie ma wiekszych problemow z kontaktem. Jest rowniez znizka na OCP - nie pamietam ile procent, ale trzeba sie upomniec :P
Komentarz
-
-
Po przeglądzie, trwał 3h.
Zmieniony olej, filtr oleju i płyn hamulcowy.
Sprawdzone dwie uwagi przeze mnie zgłoszone, na jedną przyjadę powtórnie, bo musimy się umówić.
Druga moja wizyta tam i drugi raz ten sam doradca, p. Ryszard. Bardzo miły gość, rabacik dostałem raczej ze względu na to, że mnie i auto pamiętał (byłem tam ok. rok temu, więc się zdziwiłem).
Jak najbardziej polecam. Zapłaciłem 350 zł, olej i filtr mój, płyn i robocizna od nich.
Zdecydowanie polecam.
Komentarz
-
Komentarz